Generalitati

Cum incepi in ceai?

Pai… cu ceaiul!

13680962_1504317332927240_8016448802558671947_n

O sa radeti, dar majoritatea care se apuca de treaba asta incep cu accesoriile pentru ceai. Asa ca eu vin si zic tare: incepeti cu ceaiul!

Stiu ca atractia pentru accesorii este mare, sunt frumoase si lucioase, dar pana nu ai siguranta ca iti place ceaiul in adevaratul sens al cuvantului, o asemenea cheltuiala nu este justificata.
In plus nu toate detaliile conteaza la inceput.

Da, stiu ca eu si toata lumea spunem ca ceaiul este un domeniul al detaliilor si chiar asa este, dar aceste detalii ajungi sa le simti in timp.
La inceput este bine sa iti concentrezi atentia pe ceai, pe cat mai multe sortimente. Ba chiar recomand ca la inceput sa-ti cumperi doar cate 10 grame din specialitati diferite de ceai. Asa o sa-ti dai seama mai usor de diferente si castigi experienta cu ceaiul. Experienta te face sa descoperi detalii pe care inainte le citeai la altii si le credeai.

Abia acum incep sa conteze detaliile.

Pe scurt, vreau sa spun, invatati din experinta voastra cu ceaiul si nu din povesti despre ceai. Sigur, povestile au si ele frumusetea lor, dar mai ales atunci cand sunt confirmate de experiente personale, iar ceaiul este si foarte plin de povesti si legende, fura usor.
Un alt argument forte este ca investind in accesorii la inceputul legaturii cu ceaiul, iei decizii fara sa ai cunostinte despre gusturile tale in materie de ceai. Practic nu ai timp suficient sa-ti cunosti gusturile si nu poti sa faci alegeri care sa-ti satisfaca nevoile pe termen lung. Stiu asta si din experienta mea, dar si din experinta altor clienti „care nu au ascultat sfaturile mele” de a nu da bani pe accesorii la inceput, ci mai degraba pe ceai. Dupa ceva vreme gusturile vor evolua si obiectele cumparate nu neaparat vor tine pasul.
Ca sa citez un client devenit prieten „beti ceai si lasati deoparte detaliile”!

Lasă un comentariu