Jurnal

Singurul loc din Romania unde intalnesti ceaiul

Nu am mai scris de foarte mult timp. Mai exact, este cea mai lunga perioada de timp de cand am blogul in care nu am scris absolut nimic. Trebuie sa va recunosc ca mi-a fost halucinant de greu o vreme, iar acum imi este doar greu, asa ca nu am baut ceai din aceasta cauza. Nu am putut nici macar sa ma gandesc la ceai ca sa va spun adevarul.

Cred ca din acest motiv am tot evitat sa vizitez locul despre care vreau sa va povestesc astazi, caci s-a deschis de joi. De asteptat il astept de luni de zile, de cand am aflat ca o sa apara, dar am ajuns abia ieri cu toata nerabdarea. Am aflat asa devreme ca o sa apara pentru ca ceaiul servit acolo este exclusiv ceai pentru pasionati din magazinul meu. Normal ca eram nerabdatoare. In plus, aveam oarecum o imagine despre ce o sa fie acolo, dar mi-a depasit asteptarile va spun drept.

Am ajuns entuziasmata la locatie (sper sa va povestesc curand si motivele veseliei, doar sa-mi permita putin viata asta), mai exact pe strada Balcesti nr. 9, foarte aproape de locul in care am avut eu magazinul. Ceainaria T-Bar este un spatiu dichisit in cadrul unul hostel, mai exact X Hostel. Ca zona este la 5 minute de Unirii, prima straduta la stanga dupa intersectia Coposu.

Concidenta sau nu, avand magazinul foarte aproape de ei, timp de 3 ani le-am ajutat clientii rataciti pe stada Baratiei sa ii gaseasca pe strada Balcesti. Nu ca stiam cine sunt sau ca Riku este pasionat de ceai gong fu la momentul acela. Habar nu am avut. Ba chiar nu le-am retinut niciodata adresa pana acum cand le-am trimis coletul cu mostre si mi-am dat seama ca o stiu :D. Incepand cu primul si terminand cu ultimul om ratacit care mi-a trecut pragul magazinului strategia era aceeasi. Daca puteam ajutam direct cu indicatii, daca nu stiam spuneam „nu stiu, dar daca doriti va pot cauta pe internet”. Cei mai multi au fost pentru X Hostel.

Cand am ajuns ieri, aveau ceva clienti si era usor agitatie. Agitatia produce zgomot, dar eu fiind cu copilul dupa mine m-am bucurat. Asa nu ne-am auzit prea mult noi.

In cadrul barului care se gaseste la demisolul hostel-ului, Riku si-a amenajat un spatiu de ceai destul de generos pentru doua mese. Spatiul aerisit are pe jos o mocheta alba, iar la intrarea marcata de 2 trepte este necesar sa iti scoti incaltamintea. Astfel spatiul ramane curat, dar si ceaiul are alunecare mai buna. Va rog sa ma credeti, stiu bine ce spun pentru ca eu beau ceai afara, mereu incaltata cu papuci. E o placere reala cand prind un ceai fara nimic care sa-mi streseze picioarele.

In plus se sta direct jos pe pernite. Chiar nu ar avea ce sa caute incaltamintea in discutie. 

Are o colectie impresionanta de discuri pe vinil, se vede in stranga fotografiei, care rup total spatiul de restul barului, astfel incat chiar te simti in intimitate fata de deschiderea reala a locului.

Daca vrei iti poate prepara Riku ceaiul, ori daca te descurci iti poti face singur, dar neaparat gong fu pentru ca nu are ustensile pentru varianta clasica. Este clar un spatiu pentru pasionati. Incepatori sau avansati.

Nu este o ceainarie clasica, este un loc unde cauti ceaiul. De ce spun asta? Pentru ca in ceainarii oamenii cauta socializare la un ceai. Aici poti avea ceai cu socializare, dar musai ceaiul primul.

Ca au ceai bun? Pai eu ce sa va spun…incerc, ca si Riku, sa am cel mai bun ceai posibil. Sigur, asta e incredibil de greu in Europa, dar va povestesc cu alta ocazie despre documente, analize chimice si monopoluri. Acum va adaug doar ca au foarte multe sortimente, chiar aveti de unde alege. Au din fiecare tip de ceai, iar acolo unde este necesar au chiar cate trei sortimente pe categorie, asa cum este la oolong sau puerh.

Spatiul este foarte fain si pentru activitati asa cum aveam eu serile de joi pe vremea magazinului, asa cum vrea sa faca si Alex Munteanu pentru si cu abonatii Global Tea Hut. O sa va povestesc despre asta pe parcurs, acum inca se stabilesc detalii.

Locul mai are un mare avantaj. Pentru prima data in istorie, noi, bautorii de ceai din Romania, ne putem strange intr-un loc. Stiu cateva cazuri prin tara care sigur vor aprecia si vor profita de acest avantaj. Fiind hostel ofera cazare care porneste de la 7 euro pe noapte si poate ajunge in functie de preferinte si moment pana la 20 de euro pe noapte. Va zic! Vad si niste bilete de tren spre Bucuresti cu ocazia aceasta.

Va mai las niste poze si va spun sigur ca merita sa le faceti o vizita. Virtual ii gasiti aici sau pe pagina lor de facebook.

Musai sa aveti pofta de ceai!

Iar daca aveti printre prieteni pasionati de ceai, va rog distribuiti articolul acesta ca sa il vada si ei, dar sa si creasca frumos locul. Sunt sigura ca or sa va multumeasca. Eu o fac incepand de acum, chiar daca nu distribuiti. Ati ajuns pana aici, am toate motivele sa va multumesc.

2 gânduri despre „Singurul loc din Romania unde intalnesti ceaiul

Lasă un comentariu